Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Aanleg wifi in haven Doesburg

28-11-2019

In het drijvend havenkantoor is een PIN automaat aanwezig. Deze werkte in eerste instantie via het mobiele netwerk. Deze verbinding was erg instabiel. Decom werd gevraagd hiervoor een oplossing te bieden. We adviseerden een wifi verbinding. We moesten bij de aanleg van het netwerk een aantal bijzondere situaties het hoofd bieden.

Bekabeling door het water

Vanaf de wal naar het havenkantoor hebben we een verbinding met CAT6 buitenbekabeling aangelegd. Dit betekende bekabeling onder de grond, de steiger en trap door. Tot slot ook nog door het water om uiteindelijk bij het havenkantoor uit te komen. Dit had wat uitdagingen vanwege het hoogteverschil in waterstand, variërend van wel 2 tot 3 meter. Vanwege hoogteverschil tussen de wal en het kantoor op het water kwamen, we uit op twee wifi hoofd access points (AP’s). Eén aan de wal en één op het havenkantoor.

Wifi beschikbaar voor recreanten

De gemeente wilde in de passantenhaven de recreanten gelijk ook wifi aanbieden. Hiervoor hebben aan de twee hoofd AP’s totaal elf draadloze wifi AP’s gekoppeld, zogenaamde mesh AP’s. Die hebben we redundant aangelegd. Dit betekent dat wanneer er een mesh uitvalt, een andere het signaal direct overneemt. Deze AP’s hebben we in de kastjes geplaatst daar waar de boten stroom vandaan halen.

Aansturing lichtmast met Wifi

Naast het project in de haven is Decom ook betrokken geweest bij aanleg van een wifi netwerk in de binnenstad van Doesburg. De gemeente wilde de bestaande aansturing van de lichtmasten die de Martinikerk verlichten via wifi en VPN laten verlopen in plaats van door middel van een afstandsbediening. De kerk is een historische pand. Het is daarom niet toegestaan om aan de buitenkant apparatuur te monteren of in het zicht van bezoekers te plaatsen. Uiteindelijk zijn er drie AP’s geplaatst waarvan twee bovenin de kerk achter een raampje gericht richting de lampen. Voor de aanleg bovenin de kerk moest onze engineer Robert Straalman wel even zijn acrobatische talenten aanspreken.

Internet access

Decom is binnen de gemeente bij nog meer projecten betrokken geweest, zoals het aanleggen van internet access in drie gymzalen. Deze verbinding is aangelegd voor het op afstand aansturen van de verwarmingsinstallatie.

Last van slechte wifi dekking

Heb je een haperend wifi netwerk of overweeg je een nieuw netwerk te laten aanleggen? Wil je weten of je wifi veilig is of wil bijvoorbeeld een apart netwerk voor gasten? Decom voert met geavanceerde apparatuur en software dekkingsmetingen uit en stelt een zogenaamde heatmap op. Hiermee krijg je een gedegen indruk van de huidige situatie op basis waarvan Decom een advies en Plan van Aanpak opstelt.

Meer weten? op onze download pagina vind je onze leaflet Wifi netwerk check en nog veel meer interessante informatie.

 


Delen op social media