Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Apple Tap to Pay!

GESCHREVEN DOOR: Jeroen Kingma OP 10-07-2024

Apple Tap to Pay; de nieuwe innovatie waardoor jij als MKB’er geen fysieke pinautomaat nodig hebt en alle betalingen gewoon via je mobiele telefoon kunt regelen. Met een betaal app kun je betalingen accepteren van Apple Pay, pinpas, mobiele telefoon of smartwatch. 

Hoe werkt Tap to Pay op iPhone?

Met Apple Tap to Pay op iPhone kun je eenvoudig contactloze betalingen accepteren zonder extra apparatuur. Vraag je klant om hun iPhone, Apple Watch, pinpas of ander geschikt NFC-apparaat bij jouw iPhone te houden. De betaling wordt veilig verwerkt via de NFC-technologie van de iPhone, waardoor je direct vanaf je toestel betalingen kunt ontvangen, zonder een apart pinapparaat nodig te hebben.

Waarom zou je kiezen voor Tap to Pay?

Apple Tap to Pay op iPhone biedt een kosteloze en eenvoudige manier om contactloze betalingen te accepteren, zonder de noodzaak van extra apparatuur zoals een pinautomaat. Het is ideaal voor ondernemers die internationaal opereren, bijvoorbeeld op beurzen en festivals. Voor een actuele lijst van landen met Tap to Pay op iPhone kijk je op deze webpagina van Apple.

Tap to Pay op iPhone is zeer veilig: alle transacties worden versleuteld en verwerkt via de Secure Enclave, vergelijkbaar met de beveiliging van Apple Pay. Apple kan de inhoud van de transacties niet inzien, wat extra privacy biedt. Afhankelijk van de betaalprovider kun je klanten een digitale bon sturen via e-mail. Deze oplossing is flexibel, veilig en kostenefficiënt, perfect voor moderne ondernemers.

Welke Nederlandse banken ondersteunen Tap to Pay?

Om Tap to Pay te kunnen gebruiken, moeten ondernemers een iPhone XS of nieuwer hebben en een ondersteunde iOS-app die compatibel is met Tap to Pay op iPhone. In Nederland ondersteunen verschillende banken en betalingsplatformen al Tap to Pay op iPhone. De Nederlandse Tap to Pay partners zijn op dit moment:

● Rabobank

● Adyen

● Revolut

● bunq

● Zettle (binnenkort)

● Pay.nl (binnenkort)

● Klearly (binnenkort)

● myPOS

● Stripe (binnenkort)

● SumUp

● Viva Wallet

● Worldline

Ondernemers moeten ook hun Apple ID koppelen aan een handelsaccount via Apple Business Register voor het beheer van hun handelsaccount en voor fraudepreventie.

Waar kun je Tap to Pay op iPhone voor gebruiken?

Tap to Pay op iPhone is ideaal voor kleine ondernemers, marktkraamhouders, freelancers en winkels die onderweg betalingen moeten verwerken. Dit systeem biedt de flexibiliteit om overal betalingen te accepteren, zonder een vast pinapparaat. Klanten kunnen sneller betalen, omdat de transactie soepel en contactloos verloopt, zonder pincode. Voor ondernemers betekent dit lagere kosten, omdat de aanschaf of huur van een pinautomaat niet nodig is. Bovendien kun je je payment provider direct koppelen aan je sales- of voorraadsysteem, waardoor je snel en overzichtelijk inzicht hebt in je verkopen.

Contact

Wil jij nou meer weten? Neem contact met ons op!

Bron afbeelding: Apple


Delen op social media