Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Optimaal bellen met Microsoft Teams

GESCHREVEN DOOR: Ruben Scholten OP 29-06-2023

Of je nu een professional bent die regelmatig moet bellen of gewoon wilt weten hoe Teams jouw communicatie kan verbeteren, hier vind je alle antwoorden. Dus pak je headset en bereid je voor op een meeslepende ervaring.

Teams Bellen is een functie binnen Microsoft Teams waarmee je naast interne gesprekken ook externe telefoongesprekken kunt voeren. Een van de voordelen van Teams Bellen is dat het externe bellen mogelijk maakt. Dit betekent dat je via Teams kunt bellen naar telefoonnummers buiten je organisatie, zoals klanten, leveranciers en andere externe contacten. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van de uitgebreide communicatiemogelijkheden van Teams en tegelijkertijd hun telefonische bereikbaarheid uitbreiden.

Eenvoudig bellen met één klik

Met slechts één klik op de telefoonknop kun je direct een gesprek starten met een collega, klant of teamlid. Geen gedoe met het zoeken naar telefoonnummers of het schakelen tussen verschillende applicaties. Teams brengt alles samen in één intuïtieve interface, zodat je snel verbinding kunt maken en aan de slag kunt.

Naadloze integratie met contactpersonen

Teams Bellen

Teams maakt het beheren van je contactpersonen gemakkelijk. Je kunt je bestaande contacten eenvoudig importeren en groepen maken om je communicatie te organiseren. Met de mogelijkheid om snel favorieten toe te voegen, kun je belangrijke contacten altijd binnen handbereik hebben. Of je nu een belangrijk nummer wilt bellen of een collega wilt bereiken, Teams Bellen zorgt ervoor dat je snel en moeiteloos verbinding kunt maken.

Geavanceerde functies voor een productieve ervaring

Teams Bellen biedt geavanceerde functies die je bellen naar een hoger niveau tilt. Denk aan zaken als oproepdoorschakeling, voicemail en het opnemen van gesprekken. Met deze functies kun je ervoor zorgen dat je geen belangrijke oproepen mist en dat je gesprekken kunt opslaan voor toekomstige referentie. Daarnaast kun je tijdens een gesprek eenvoudig je scherm delen, bestanden verzenden en samenwerken met andere deelnemers. Het maakt van bellen een dynamische en interactieve ervaring.

Waarom Teams bellen?

Kiezen voor Teams Bellen biedt tal van voordelen ten opzichte van een traditionele telefooncentrale. Dit is waarom:

 1. Naadloze integratie
  Teams Bellen is volledig geïntegreerd met Microsoft Teams, een populaire samenwerkings- en communicatie-app. Hierdoor kun je al je communicatietools op één plek beheren en schakelen tussen chat, vergaderingen en bellen zonder van app te hoeven wisselen.
 2. Flexibiliteit en mobiliteit:
  Met Teams Bellen kun je overal en altijd bellen en gebeld worden, zolang je een internetverbinding hebt. Je bent niet langer gebonden aan een fysieke telefoon op kantoor. Dit geeft je de vrijheid om overal te werken en toch bereikbaar te blijven.
 3. Geavanceerde functionaliteiten: Teams Bellen biedt geavanceerde functies zoals doorschakelingen, voicemail, gespreksopname en bestandsdeling, allemaal binnen dezelfde app. Je kunt efficiënter werken en gemakkelijk samenwerken met collega’s, klanten en partners.
 4. Eenvoudig beheer: Met Teams Bellen kun je eenvoudig gebruikers beheren, nummers toewijzen, en de instellingen aanpassen via een gebruiksvriendelijke beheerinterface. Dit maakt het eenvoudig om je communicatieomgeving te beheren en aan te passen aan de behoeften van je organisatie.

Kortom, Teams Bellen biedt een moderne en geavanceerde communicatieoplossing die flexibiliteit en geavanceerde functionaliteit combineert, waardoor het de ideale keuze is boven een traditionele telefooncentrale.

Functies van de Teams-app

Met Teams bellen kun je rechtstreeks vanuit de Teams-app contact opnemen met anderen, zowel intern als extern. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van Teams bellen:

 1. Spraak- en video-oproepen: Met Teams kun je eenvoudig spraak- en video-oproepen plaatsen naar individuele gebruikers of groepen. Of je nu iemand wilt bereiken in dezelfde organisatie of externe contacten wilt toevoegen, het is allemaal mogelijk met Teams.
 2. Chat tijdens het bellen: Tijdens een oproep kun je chatten met de andere deelnemers, bestanden delen en zelfs scherm delen. Dit maakt samenwerking tijdens gesprekken gemakkelijk en efficiënt.
 3. Audioconferenties: Teams biedt de mogelijkheid om audioconferenties te organiseren, waarbij meerdere deelnemers kunnen deelnemen aan een telefoongesprek. Dit is handig wanneer je met een groep wilt overleggen, presentaties wilt geven of beslissingen wilt nemen.
 4. Videovergaderingen: Teams gaat nog een stap verder en biedt uitgebreide mogelijkheden voor videovergaderingen. Je kunt videomeetings organiseren met interne en externe deelnemers, waarbij je elkaar kunt zien en samen kunt werken aan gedeelde documenten.
 5. Oproepbeheer: Teams biedt geavanceerd oproepbeheer, waarmee je gesprekken kunt doorschakelen, in de wacht kunt zetten, kunt doorverbinden en zelfs voicemailberichten kunt instellen. Dit stelt je in staat om oproepen efficiënt af te handelen en de communicatie soepel te laten verlopen.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Microsoft Teams hecht veel waarde aan de veiligheid en betrouwbaarheid van je communicatie. Met end-to-end encryptie worden je gesprekken beveiligd en blijven ze vertrouwelijk. Bovendien wordt Teams ondersteund door het betrouwbare Microsoft 365. Neem vrijblijvend contact met ons op!


Delen op social media