Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Ontdek macOS Sequoia.

GESCHREVEN DOOR: Troy Mom OP 03-07-2024

Naast de iPhone en iPad krijgt ook de Mac later dit jaar een grote software-update met tal van nieuwe functies. macOS Sequoia, vernoemd naar het beroemde nationale park in Californië, brengt een frisse wind naar jouw Mac. Deze update introduceert verbeteringen en verfijningen die de gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen.

Apple Intelligence

In 2024 introduceert Apple ‘Apple Intelligence’, een geavanceerde AI-technologie die privacy waarborgt, zelfs bij cloud-gebaseerde verzoeken. Geïntegreerd in macOS, kan Apple Intelligence e-mails redigeren, herschrijven en zelfs simpele illustraties maken, allemaal rechtstreeks op jouw apparaat. Siri wordt verbeterd voor betere gesprekken en begrip van context, en kan worden bediend met zowel spraak als tekst. De testversie van Apple Intelligence verschijnt dit najaar, aanvankelijk alleen met ondersteuning voor Engelse teksten.

Nauwere samenwerking met je iPhone

Met macOS Sequoia wordt het bedienen van je iPhone vanaf je Mac eenvoudig. Klik op een knop in de menubalk en zie het scherm van je iPhone op je Mac. Open apps, typ berichten en sleep bestanden naar je iPhone-scherm. Alle iPhone-notificaties ontvang je ook automatisch op je Mac. Dit alles maakt deel uit van ‘Continuïteit’, waarmee Apple de samenwerking tussen Mac en iPhone verbetert.

Functies

  • Vensters snel verplaatsen en van grootte veranderen
    In Sequoia hoef je niet langer handmatig de grootte van vensters aan te passen. Wanneer je een appvenster vastpakt en naar een hoek van het scherm verplaatst, past het formaat zich automatisch aan om naadloos tussen andere apps te passen. Dit gedrag is vergelijkbaar met hoe vensters in Windows zich aanpassen, en maakt het gemakkelijker om snel meerdere apps over je scherm te verspreiden.
  • Weg met die rommelige kamer in je videogesprek
    Apple biedt al een tijdje webcaminstellingen voor videogesprekken, waarbij je bijvoorbeeld je achtergrond onscherp maakt of de belichting aanpast. Daar komt met de nieuwe macOS-update iets bij: je kunt de achtergrond van je camerabeeld veranderen in een andere afbeelding. Het is een functie die al langer zit in populaire videobel-apps, maar die door de Mac-toevoeging in iedere app met webcambeeld kan worden toegepast. Bovendien wordt de cameratechnologie gebruikt die Apple ook in bijvoorbeeld de iPhone heeft, waardoor het onderwerp en de achtergrond zeer precies van elkaar los worden gesneden.
  • Hoogtepunten in Safari
    Apple Intelligence ondersteunt gebruikers in Safari met hoogtepunten bovenaan de browserbalk, zoals links naar albums op Apple Music en navigatie-informatie voor Apple Kaarten. In de Reader-modus geeft het een samenvatting van belangrijke onderwerpen aan de rechterkant. Alles blijft op het apparaat zonder externe datadeling. macOS wordt getest door app-ontwikkelaars, gevolgd door een publieke testversie in juli en een update in het najaar van 2024.

Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Bron: Apple


Delen op social media