Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Microsoft CSP prijsaanpassingen

GESCHREVEN DOOR: Alex Meijrink OP 12-01-2023

Onlangs heeft Microsoft prijsaanpassingen aangekondigd. In dit artikel vind je alles wat handig is om te weten met betrekking tot de nieuwe tarieven én wat je er eventueel aan kan doen om de verhoging uit te stellen. 

Waarom worden de tarieven duurder?

Vanaf april 2023 zal Microsoft de prijzen van cloud diensten wereldwijd harmoniseren met de dollarkoers. Microsoft heeft daarom verschillende prijsaanpassingen aangekondigd voor CSP, Microsoft 365 en Dynamics 365. Denk hierbij aan producten als Microsoft 365 Business (Basic, Standard en Premium) en Office 365 (E1, E3 en E5). Microsoft heeft voorheen de licenties altijd afgerekend in Euro’s tegen een onderliggende vaste Dollar-Euro omrekenkoers. Door geopolitieke ontwikkelingen is de Dollar steeds duurder geworden, waardoor Microsoft besloten heeft om twee keer per jaar de omrekenkoers te bepalen aan de hand van de FX-rate. Per 01-04-2023 vindt de eerste prijsaanpassing plaats. Praktisch betekent dit dat alle Microsoft 365 licenties een prijsverhoging krijgen van ongeveer 11% per 01-04-2023.

Op welke Microsoft licenties is dit van toepassing?

De prijsaanpassing is van toepassing op licenties uit de oude propositie, de zogenoemde Legacy licenties. Deze licenties worden per 01-04-2023 met 11% in prijs verhoogd.

Voor licenties uit de nieuwe propositie, de zogenoemde NCE-licenties, is de prijsaanpassing direct van toepassing voor nieuwe bestellingen en op actieve NCE-licenties welke maandelijks opzegbaar zijn (NCE maand). Voor NCE jaar licenties gaat de prijsverhoging pas in zodra deze een renewal krijgen, waarbij de renewal datum na 31-03-2023 ligt.

Wat betekent dit voor mij?

Iedereen waarvoor de prijsaanpassing per 01-04-2023 geldt, schrijven wij aan. Je ontvangt dan van ons een e-mail en wij nemen nog eens persoonlijk contact op. De prijsaanpassing is namelijk voor een periode uit te stellen als de licenties worden omgezet naar NCE jaar licenties.

Voor verdere of tussentijdse vragen neem vrijblijvend contact met ons op.


Delen op social media