Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Je nieuwe superpower: de iPhone 13!

GESCHREVEN DOOR: Lesley Udink OP 07-10-2021

Ieder jaar introduceert Apple zijn nieuwe iPhones. Ook dit jaar komt Apple met een nieuwe serie: iPhone 13. Een krachtigere processor, nieuwe camerafuncties, langere batterijduur en meer: de nieuwe variant iseen leuke upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Maar deze serie is ook wat duurder, dat maakt de keuze misschien wat lastig. Om je te helpen leg ik graag het nieuwe kunstwerk van Apple aan je uit.

iPhone 13 ProApple heeft 4 nieuwe modellen gelanceerd:

  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max

De modellen van de iPhone 13 Mini en 13 zijn beschikbaar in 128GB, 256GB en 512GB. De Pro-modellen zijn zelfs beschikbaar in 1000GB (1TB)!

Design: als twee druppels

Leg je de iPhone 12 en 13 naast elkaar, dan zie je weinig verschillen. Allebei hebben ze een design met vlakke zijkanten. De schermformaten zijn gelijk aan elkaar. Maar er zijn toch wel degelijk een aantal verschillen. De notch (waar onder andere de selfiecamera zit) is kleiner, een fijne verbetering en het zorgt voor meer schermruimte.

Wat je daarnaast op kan vallen is dat de camera van de iPhone 13 er anders uit ziet dan bij zijn voorganger. De groothoek lens en ultragroothoek lens van de camera zitten diagonaal in plaats van onder elkaar. Nutteloze aanpassing van het design? Nee! Dit heeft wel degelijk nut, want het maakt voor het eerst een optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving mogelijk. Minder bewogen foto’s dus.

Geen grote veranderingen in de looks, maar van Apple weten we inmiddels dat ieder design met veel verbeteringen en nieuwe features komt!

Chip, batterij & formaat

Een van de verbeteringen is de chip en de batterij. De iPhone 13 wordt aangedreven door de nieuwe A15 Bionic-chip (die overigens ook in de luxere Pro-modellen zit). Deze chip heeft een nieuwe 6-core CPU, bestaande uit 2 performance- en 4 efficiency-cores. Deze chip is een stuk sneller dan de A14 chip van de iPhone 12.

Het formaat van de iPhone 13 is bijna hetzelfde als de iPhone 12. De iPhone 13 is om precies te zijn 0.25mm groter dan de iPhone 12. Dat heeft een belangrijke reden: een betere batterij. De batterij heeft een iets groter formaat en meer power. Maar liefst 2,5 uur gaat deze batterij langer mee.

Camera: meer nieuwe functies

De ultragroothoeklens van de iPhone 13 is beter geworden, omdat deze 47% meer licht binnenlaat presteert de camera beter bij weinig licht en zijn foto’s scherper en helderder. Apple noemt verder nog 3 opvallende vernieuwingen voor de camera:

  • Slimme HDR 4 voor foto’s: Dat betekent dat de camera nu 4 personen in een foto herkent, en past voor ieder afzonderlijk contrast, belichting en huidtinten aan.
  • Fotografische stijlen: Filters, zoals we die al kennen, zijn soms wat heftig omdat ze de hele foto beïnvloeden. Door fotografische stijlen gaan de filters wat selectiever te werk en laten bijvoorbeeld huidtint of lucht ongemoeid.
  • Filmmodus: Met de Cinematic Mode neem je video’s op met scherptediepte-effect. Een soort Portretmodus dus, maar dan voor video. Deze modus brengt het onderwerp volledig in beeld en maakt de achtergrond onscherp. Je ziet het regelmatig in films wanneer de focus verlegd wordt van de ene naar de andere persoon in bewegend beeld. Gaaf toch!

Mijn ervaring!

Ik ben van de iPhone 11 naar de iPhone 13 Pro Max gegaan en vind het een geweldig toestel. Het toestel is vele malen sneller. De Pro varianten kunnen namelijk het vermogen van de display om te refreshen naar 120Hz zetten, in combinatie met de grafische prestaties van de nieuwe 5-Core GPU op de A15 Chip loopt mijn nieuwe telefoon als een trein!

Al is de camera van de vorige serie ook al erg goed, nu is deze weer flink vooruitgegaan. De iPhone maakt hele mooie foto’s en heeft weer extra functies gekregen. Dus houd je van foto’s maken? Dan zou ik zeker de Pro variant aanraden!

Ben je geïnteresseerd, nieuwsgierig of twijfel je om de nieuwe iPhone 13 aan te schaffen? Kom dan gezellig langs in de winkel voor een demonstratie of voor meer informatie!

Bron afbeeldingen: Apple


Delen op social media