Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Cisco Webex of Microsoft Teams?

GESCHREVEN DOOR: Jeroen Kingma OP 11-03-2024

Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van platforms zoals Cisco Webex of Microsoft Teams om op afstand te werken en in contact te blijven met hun team. Maar wat zijn nou precies de verschillen? In deze blog vertellen we je wat nou de verschillen zijn tussen die twee platforms om jou keus net iets makkelijker te maken.

Cisco Webex

Cisco Webex is eigenlijk een soort online vergaderruimte. Het is een platform waarmee je kan videovergaderen, berichten kunt delen en samen aan documenten kunt werken. Het helpt mensen om op afstand met elkaar te communiceren en samen te werken. Door zich te richten op betrouwbaarheid en functionaliteit is Webex een populaire keuze geworden voor bedrijven wereldwijd.

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Als opvolger van Skype for Business is Teams meer dan alleen een chatplatform; het biedt een alles-in-één oplossing voor communicatie en samenwerking. Je kunt er chatten, videovergaderen, bestanden delen en samen aan documenten werken. Wat het echt onderscheidt, is de naadloze integratie met andere Microsoft-producten zoals Office 365 en SharePoint. Dat maakt Teams niet alleen handig, maar ook super efficiënt voor teams die al vertrouwd zijn met de Microsoft-omgeving.

Vergelijking en verschillen

Hoewel zowel Cisco Webex als Microsoft Teams uitgebreide functionaliteiten bieden voor samenwerking op afstand, zijn er enkele verschillen die het waard zijn om te benadrukken. Webex staat bekend om zijn geavanceerde audio- en videofuncties , terwijl Teams zich onderscheidt door zijn naadloze integratie met andere Microsoft-applicaties en een gebruiksvriendelijke interface.

De Toekomst van Samenwerking

Terwijl de vraag naar flexibel werken blijft groeien betekent dat platforms zoals Cisco Webex en Microsoft Teams echt belangrijk blijven. Ze helpen teams om samen te werken, zelfs als ze niet op dezelfde plek zijn. En het beste is, deze platforms blijven zich verbeteren. Ze worden steeds beter om aan te sluiten bij wat moderne bedrijven nodig hebben. Dus, terwijl de wereld verandert en flexibel werken steeds populairder wordt, kun je erop rekenen dat Webex en Teams klaarstaan om te helpen.

Vergelijkingen

Hier een aantal vergelijkingen op een rijtje:

Conclusie

Eigenlijk draait het erom wat jouw bedrijf het handigst vindt en waar je voorkeur naar uitgaat. Microsoft Teams blinkt bijvoorbeeld uit in videobellen en heeft zich door de jaren heen bewezen als betrouwbaar. Dus, als je al veel gebruikmaakt van Microsoft-producten, is Teams waarschijnlijk een logische keuze vanwege de naadloze samenwerking tussen verschillende programma’s. Aan de andere kant is Webex misschien beter geschikt voor grote vergaderingen en presentaties. Het komt er dus op neer: kies wat het beste past bij de behoeften van jouw bedrijf en wat het prettigst werkt voor jou en je team.

Heb je toch nog vragen? Of wil je wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.


Delen op social media