Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

IP toestellen speciaal voor Microsoft Teams

01-11-2019

Bellen via Microsoft Teams. Die ervaring deed ik onlangs op tijdens een presentatie over alle ins en outs rondom de nieuwste IP apparatuur van Yealink. Ik maakte ook kennis met de nieuwe video conference toestellen.

Veel handige nieuwe functies

Wat mij gelijk opviel, waren de vaste toestellen die zijn ingericht voor gebruik met Microsoft Teams. De software voor deze lijn toestellen is in samenwerking met Microsoft ontwikkeld.

Wat gelijk opvalt is het scherm dat je van Teams al kent op je mobiel, PC of tablet. Dit is nu dus ook zichtbaar op je bureautelefoon. Voordeel: je hoeft nog maar één systeem te kennen. Ook bestanden delen en inlezen kan op deze telefoons. De Yealink T5x serie toestellen zijn leverbaar als SIP variant en leverbaar met een Microsoft Teams interface.

Voorbeeld van functies

Er zijn nog tal van andere nieuwe functies. Ik beschrijf ze in het kort:

  • Bluetooth 4.2 voor het eenvoudig aansluiten van een headset of een mobiele telefoon. Als je de mobiele telefoon koppelt, kun je gesprekken voeren van je mobiele telefoon op het vaste toestel.
  • Om je bereik in het pand te vergroten kun je een yealink DECT handset koppelen aan je vaste toestel waardoor je makkelijk de oproepen die je op je vaste toestel binnenkrijgt kan opnemen op de handset.
  • De meeste toestellen zijn uitgerust met kleuren display. Ten opzichte van de T4x serie kan het display kantelen.
  • De complete T5 serie word geleverd met een modes erop dat je het omgevingsgeluid weg kan laten filteren. Mocht het zo zijn dat je in een drukke omgeving zit te bellen, kan het soms storend zijn voor de andere partij om goed en duidelijk jou te kunnen verstaan; dat is vanaf heden verleden tijd.

Conferentie systemen

Net zoals bij de T5 vaste telefoons, zijn bij de conferentie telefoons twee versies beschikbaar. Een type geschikt voor SIP protocol en een model geschikt voor Microsoft Teams, eveneens met de lay-out van Teams. De telefoon draait op Android. De conferentie toestellen zijn uitgerust met Harman Kardon speakers en microfoon, wat een zeer hoge geluidskwaliteit garandeert.

Naast de reguliere conferentie telefoons heeft Yealink ook een breed assortiment apparatuur voor video conferentie. Door de conferentie telefoon toe te voegen aan één van de camera systemen heb je alles in huis wat je nodig hebt voor het opzetten van een video vergadering.

Naar wens inrichten

Zowel het video conferentie systeem als alleen de audio is helemaal aan te passen naar je eigen wensen en bijvoorbeeld de grootte van de ruimte. Mocht één toestel niet genoeg zijn om iedereen verstaanbaar te maken, dan zet je makkelijk een extra draadloze speaker in. Deze werken op basis van DECT techniek. Het is zelfs mogelijk om bestanden draadloos te streamen met de tv waar het systeem op is aangesloten. Mensen die aan de andere kant van de tv zitten kunnen dan ook meekijken naar het bestand wat je deelt, zoals presentaties en tekstdocumenten.

Handigheden met Microsoft Teams

Maak je zelf gebruik van Teams, dan plan je eenvoudig een agenda item in Outlook van het Teams account. Je kan dan door middel van een druk op de knop op het conferentie systeem direct deelnemen aan het videogesprek.
We hebben onlangs bij een klant een live demo gegeven en de ervaringen zijn zeer positief.

Yealink meeting server

Door middel van de Yealink meeting server kan je video conferenties houden met verschillende systemen zoals Teams, web RTC, SIP en toestellen van Yealink met een camera erop. En zelfs video conferentie systemen van derden. Voorbeelden zijn Cisco en Polycom. Yealink heeft hiervoor een platform ontwikkeld.

Bijzondere kenmerken meeting server

Het is een cloud based oplossing met vele mogelijkheden. Ik licht er een aantal toe:

  • Je kunt op het platform mensen uitnodigen om deel te nemen aan de (video) conferencing door simpel en eenvoudig een link te sturen en die in je webbrowser te openen. Zelfs op je mobiele telefoon.
  • Ook kun je gebruik maken van Microsoft Teams om mensen te laten deelnemen aan de meeting.
  • Je hebt een mogelijkheid om de hele meeting op te nemen.
  • Je kan ook live je beeldscherm delen zodat iedereen mee kan kijken naar een presentie.
  • Dit platform is geschikt om webinars te geven en kan 1500 deelnemers aan. Is dit eventueel niet genoeg kun je door een RTMP stream op te zetten, meer dan 10.000 deelnemers laten meekijken.

Over Yealink

Yealink is wereldwijd een toonaangevende fabrikant van VoIP telefoontoestellen. Wat Yealink onderscheidt ten opzichte van andere merken is dat zij alles kunnen aanbieden op dit vlak. Yealink blijft zich innoveren. In het verleden is het een trend geweest om de telefooncentrale naar de cloud te zetten. Daar is Yealink goed mee omgegaan. Als markleider kunnen ze goede samenwerkingen aangaan met grote systemen zoals Broadsoft. Het platform waar o.a. KPN EEN op draait. De volgende trend is om je telefonie te integreren met Microsoft Teams. Vandaar dat Yealink een nieuwe lijn heeft ontwikkeld samen met Microsoft.

Contact

Vragen over dit bericht? Neem dan contact met ons op!


Delen op social media