Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Glas vol mogelijkheden!

GESCHREVEN DOOR: Sjoerd Peters OP 14-10-2021

Is jouw glas half vol? Half leeg? Bij ons is het glas vooral vol mogelijkheden!

Op dit moment zijn diverse partijen in Nederland druk bezig met het verglazen van de BV Nederland. De nieuwsberichten vliegen ons dan ook om de oren dat ze in alle uithoeken van het land weer een nieuw project gestart zijn.

Maar wat betekent dat nou voor jou als ondernemer, en waar moet je op letten?

 

Het verglazen van Nederland heeft voor iedereen impact: van eenmanszaak tot bedrijven met honderden medewerkers. Want in 2023 gaat KPN langzaam beginnen met het oude kopernetwerk uitzetten. Dit houdt voor jou als bedrijf in, dat wanneer je nog geen alternatieve manier hebt om verbinding te maken met het internet dat jouw bedrijf afgesloten zal worden van de buitenwereld.

Waar het glas vol van is

Daarnaast zien wij een verschuiving van zelf jouw gegevens opslaan op een computer/server in jouw bedrijf naar alle gegevens opslaan in de cloud. Deze verschuiving biedt meer mogelijkheden en vooral een veiliger en gebruiksvriendelijker karakter. Maar vraagt ook meer capaciteit van jouw internetverbinding, met name in het versturen van bestanden. Nou is dit precies waar ‘dat glas vol van is’!

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een zeer kleine vezel van glas. Van dit glas worden speciale draden gemaakt waar laserlichten doorheen flitsen. Hoe sneller de lichten flitsen, hoe sneller uw internet. Glasvezel is dus letterlijk zo snel als het licht. Het materiaal is daarnaast een stuk duurzamer dan koper: het is toekomstbestendig, tast de bodem niet aan en is recyclebaar. Leveranciers werken op dit moment hard aan de uitrol van glasvezel in Nederland.

Doe mee!

Wij zeggen daarom: grijp elke kans aan om nu alvast klaar te zijn voor later, want dat later is sneller daar dan je denkt. En wat nou als je al een glasvezellijn hebt liggen en een andere leverancier klopt aan? Ons advies luidt dan ook vaak: ‘Doe mee!’. Je zult er niet slechter van worden als je de keuze tussen meerdere verbindingen hebt, denk aan een back-up verbinding en waardevermeerdering van jouw pand.

 

Wil je meer weten wat er op jouw locatie mogelijk is? Neem dan contact op met onze specialisten!

Bron afbeelding: KPN


Delen op social media