Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

WhatsApp Business voor jouw bedrijf

GESCHREVEN DOOR: Rick Visser OP 27-07-2023

Als bedrijf kun je Whatsapp Business-app gebruiken om met klanten te communiceren via één apparaat en een gratis te downloaden app. Met functies zoals begroetingen, snelle antwoorden en afwezigheidsberichten helpt het jou om efficiënt te communiceren met klanten en een professionele indruk achter te laten. Via één apparaat dus. Dat betekent Whatsapp Business op je smartphone naast je privé Whatsapp. Handig!

De voordelen van WhatsApp Business

Whatapp Business helpt bedrijven om op verschillende manieren contact te leggen met relaties. Het stelt je in staat om naadloos te communiceren met klanten, meerdere collega’s toegang te geven tot hetzelfde WhatsApp-account en gebruik te maken van handige functies, zoals een bedrijfsprofiel en berichtentools. Een greep uit de functies:

  • Een begroeting is een aanpasbaar bericht dat automatisch naar je klanten wordt verzonden wanneer ze je voor het eerst een bericht sturen.
  • Met snelle antwoorden maak je sneltoetsen voor berichten die je het vaakst verzendt naar je klanten. Dit kunnen ook mediaberichten zijn zoals afbeeldingen en video’s. Een mooie functie dat jou tijd kan besparen.
  • Labels helpen je je chats en berichten eenvoudig te ordenen en terug te vinden. Je kunt labels maken met verschillende kleuren of namen en ze toevoegen aan een bericht of aan een volledige chat.
  • Als je afwezigheidsberichten hebt ingeschakeld, ontvangen klanten die een bericht naar je verzenden automatisch een bericht dat je zelf kunt aanpassen, dat aangeeft dat je druk bent of niet aan de telefoon kunt komen. Afwezigheidsberichten zijn niet alleen een garantie voor wat tijd voor jezelf. Je laat klanten ook weten dat je ze niet negeert.

Mobiel of vast telefoonnummerWhatsapp Business - Decom

Het belangrijkste aspect is het hebben van een telefoonnummer om WhatsApp Business te kunnen gebruiken. Dat is een telefoonnummer, maar niet jouw privé mobiele nummer. Want deze gebruik je zelf al voor Whatsapp. Met een zakelijk mobiel of vast nummer ernaast biedt het jou de mogelijkheid om twee nummers naast elkaar te gebruiken op één toestel, waardoor je flexibiliteit en professionaliteit behoudt. Bovendien kun je het zakelijke telefoonnummer bijvoorbeeld vermelden op je website, bedrijfsauto of visitekaartjes, waardoor het gemakkelijker wordt voor klanten om contact met je op te nemen.

WhatsApp Business gebruiken

Stap 1:
Download WhatsApp Business op je smartphone.
Stap 2:
Kies bij het openen van WhatsApp Business voor “Gebruik een ander nummer” in plaats van je huidige mobiele telefoonnummer.
Stap 3:
Voer het zakelijke telefoonnummer in dat je hebt gekregen bij je het zakelijke mobiele of vaste abonnement.
Stap 4:
Verifieer het telefoonnummer door de instructies te volgen.

Snel aan de slag

Je kunt nu bereikt worden via WhatsApp Business met een zakelijk telefoonnummer, vast of mobiel. Vergeet niet je bedrijfsprofiel aan te vullen, zoals het instellen van openingstijden, een AutoReply en profielfoto. En breng je relaties op de hoogte. Met deze handige app vermijd je het gebruik van twee smartphones, optimaliseer je je zakelijke communicatie en houd jij je privé nummer ook lekker privé.


Delen op social media