Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Voorkomen of genezen?

GESCHREVEN DOOR: Fabian Althoff OP 21-07-2021

Twee woorden uit een bekend spreekwoord. Het kenmerkt de twijfel waar veel mkb-ondernemers mee zitten. Tegen brand verzeker je je bedrijf, net zoals tegen diefstal. Je hebt een ongevallenverzekering. Je wagenpark en materieel is verzekerd. Allemaal bekende en overzichtelijke risico’s. Hoe raar is het dan eigenlijk dat afdekken van risico tegen internetcriminaliteit en verlies van data niet op nummer 1 staat, terwijl je bedrijf van het ene op het andere moment abrupt stil kan staan.

Schaamte en imagoschade

In de afgelopen tijd zijn grote en zeker ook vele ‘kleine’ organisaties de dupe geworden van cybercrime. De schade is nauwelijks te overzien. We weten dat bedrijven betalen wanneer hun gegevens zijn gegijzeld door een ransomware aanval. Bijna niemand ‘durft’ daarvoor uit te komen, veelal vanuit schaamte en bang voor imagoschade. De kosten die dan gemaakt worden staan in geen verhouding met het voorkomen ervan.

Wat je niet ziet is er niet

Deze stelling doemt regelmatig op bij het onderwerp cybercrime. Het gevoel overheerst dat het een ver-van-mijn-bed risico is, terwijl elk bedrijf een prospect is voor cybercriminelen. Aan die bewustwording werken we continu. Uit ervaring weten we dat een ondernemer eigenlijk niet goed weet waar te starten en hoe risico’s in kaart te brengen en belangrijker nog, risico’s zoveel mogelijk te verkleinen. Daar willen wij wat aan doen en je bij helpen.

Security check voor het ‘klein mkb’

Bedreigingen en geslaagde aanvallen nemen hand over hand toe. Deze ontwikkeling gaat ons aan het hart en daarom bieden we de helpende hand met onze security check inclusief een praktisch stappenplan speciaal voor mkb-bedrijven van rondom de 10 werkplekken. Dit soort bedrijven hebben vaak niet de (financiële) ruimte en capaciteit om hun risico’s in kaart te laten brengen, laat staan een advies te laten uitvoeren. Daar brengen wij verandering in. Voor het sterk gereduceerd tarief van 350 euro kan jij je bedrijf laten doorlichten.

Hoezo ‘gereduceerd’? Dit tarief ligt onder onze kostprijs, maar we vinden het belangrijk om collega-ondernemers op weg te helpen. De zomerperiode leent zich hier goed voor.

Risico’s goed in beeld

Met de security check brengen we alle risico’s in kaart. We checken de gehele digitale omgeving van je bedrijf. Van verbinding tot gebruiker. We keren alles figuurlijk binnenste buiten. De check sluiten we doorgaans binnen een werkweek af met een helder advies en praktisch stappenplan waar je zelf of samen met ons mee aan de slag kan. Geen moeilijk gedoe.

Aangezien we enkele checks per week kunnen uitvoeren, kan er een wachttijd gelden.

Tijd voor actie

Gebruik maken van deze speciale actie, of wil je eerst meer weten of het iets voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op met mij of je eigen accountmanager, bel 0316-282557, of stuur een mailtje naar: info@decom.nl. We staan je graag te woord!


Delen op social media