Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Verbaas je over de Surface Duo

GESCHREVEN DOOR: Fabian Althoff OP 13-08-2020

Onlangs bracht Microsoft de Surface Duo op de markt. Een zeer opvallende vormfactor. Dat kan je wel stellen bij deze Surface. Het ‘Duo’ verwijst niet alleen naar de twee schermen. Het is ook een combi van Microsoft 365 en mobiel Android apps. Zo ook een combinatie van een tablet en telefoon. Al met al een zeer bijzonder apparaat.

Super dun

Microsoft omschrijft de Surface Duo als volgt. De Surface Duo is het dunste mobiele apparaat op de markt met een 8,1 PixelSense Fusion scherm verbonden door een 360-graden scharnier, waardoor je elk 5,6-inch scherm afzonderlijk of samen kunt gebruiken in verschillende standen. Deze Surface biedt de gemakkelijkste manier om onderweg te multitasken door de Microsoft 365-ervaringen en het volledige ecosysteem van mobiele Android-apps samen te brengen.

Beleef de Surface Pro via deze video impressie.

Beveiliging op bedrijfsniveau: van chip tot cloud

De Surface Duo biedt digitale beveiliging op elke laag: hardware, firmware en software om je apparaten, identiteiten en gegevens veilig te houden. Een deel van wat dit mogelijk maakt, is dat Microsoft op maat gemaakte Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) heeft ingebouwd die volledige controle over firmware componenten mogelijk maakt. Microsoft levert Enterprise-grade beveiliging aan Surface Duo door elke regel firmwarecode intern te schrijven of te beoordelen, waardoor Microsoft direct en flexibel kan reageren op potentiële firmware bedreigingen en door beveiligingsrisico’s in de toeleveringsketen te verkleinen.

Windows Virtual Desktop

Een andere nieuwe mogelijkheid die helpt productiviteit naar een hoog niveau te brengen, is de mogelijkheid om verbinding te maken met een volledige Windows 10-ervaring in de cloud met Windows Virtual Desktop.

Intune: beheren van de Surface

Het beheren van Surface Duo voor werknemers en het beschermen bedrijfsdata is eenvoudig te realiseren met een verscheidenheid aan MDM-opties (Mobile Device Management), waaronder Microsoft Intune.

Intune en BYOD

Bij een zogenaamde BYOD policy (gebruik van eigen apparatuur) zorgt de Intune app ervoor de zakelijke gegevens te beschermen zonder dat gebruikers hun apparaat in hun bedrijfsportal hoeven aan te melden. De instellingen voor het app-beveiligingsbeleid worden alleen van kracht bij het verwerken van bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld bij het gebruik van Outlook om een ​​conceptpresentatie ter beoordeling te verzenden. Als dezelfde gebruiker inlogt bij Outlook met een persoonlijk account, heeft het app-beveiligingsbeleid geen effect.

Nederland moet nog even wachten

Helaas is de Surface Duo nog niet in Nederland te verkrijgen. In eerste instantie zal deze Surface alleen beschikbaar zijn in de VS. De uitrol naar Europa is nog niet bekend.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.


Delen op social media