Refurbished iPhones – Een goede deal?

Refurbished iPhonesEen goede deal_

Refurbished smartphones, voor weinig geld een dure smartphone. Klinkt als een prima scenario. Maar dit is helaas niet altijd het geval.

Zeker als we het hebben over ‘premium’ smartphones loont het om een kwalitatief product aan te schaffen. Het besparen van enkele tientallen euro’s blijkt op de lange termijn niet rendabel te zijn. Zeker gezien de kwaliteit die Apple levert bij haar nieuwe producten. De vraag is dan ook: is het eigenlijk wel zo verstandig? De Nederlandse Consumentenbond heeft nu eindelijk een antwoord op die vraag!

De consumentenbond heeft achttien refurbished iPhones onder de loep genomen van negen verschillende winkels. De toestellen die ze hebben getest waren twee vergelijkbare iPhone 6S-toestellen met 16GB opslag geheugen. Uit de testen bleek dat alle toestellen van lagere kwaliteit waren dan nieuwe iPhones. Het verschil tussen nieuwe en refurbished was echter groter dan verwacht, zo groot dat zelfs de consumentenbond van schrok.

De meerderheid van de toestellen waren niet ‘zo goed als nieuw’, zoals geadverteerd. Veel refurbished modellen waren niet voorzien van een nieuwe accu. Het batterijleven van een smartphone is iets waar we dagelijks veel vragen over krijgen. Het vervangen van een gebruikte accu heeft echter niet alleen positieve gevolgen voor de batterijduur van een iPhone. Een iPhone met een zwakke accu zal ook qua prestaties achteruit gaan. Daarnaast waren niet alle iPhones vrij van slijtage. Sommige behuizingen zaten bijvoorbeeld nog vol met deuken, vuil, krassen en andere gebruikssporen.

Gemiddeld bespaar je met een refurbished iPhone ongeveer €72 op een nieuw model. En op een toestel in deze prijsklasse is dit natuurlijk geen wereld van verschil. Wil je dolgraag een iPhone en kan je leven met een lagere kwaliteit? Dan is een refurbished model een prima oplossing. Maar we vragen ons af of je uiteindelijk niet meer kwijt bent aan het onderhouden van een ouder model. Wil je jezelf verzekeren van een betrouwbare iPhone die nog jaren mee kan? Dan is een nieuw model de beste optie!

Lees meer over de test op: https://www.consumentenbond.nl/smartphone/refurbished-iphone