Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Ook met een krap budget is sterke beveiliging mogelijk

GESCHREVEN DOOR: Kuul Gorseling OP 19-05-2020

Het rapport ‘De staat van de beveiliging van het mkb’ geeft goed inzicht in uitdagingen waar bedrijven in het mkb op het gebied van data veiligheid mee worden geconfronteerd. Microsoft onderzocht in diverse landen wereldwijd het mkb om inzicht te krijgen in de houdingen en benaderingen voor beveiliging tegen cybercrime.

De onderzoekers analyseerden de stappen die bedrijven zetten om hun bedrijf, processen en middelen te beschermen, zo ook hun ervaring met beveiligingsincidenten en de meningen over de verschillende risicofactoren en oplossingen.

Vijf hoofdconclusies

  • Bedrijven begrijpen dat cybercriminaliteit een probleem is, maar onderschatten de ernst van de dreiging
  • Bedrijven in het mkb lopen evenveel kans om aangevallen te worden als grote ondernemingen
  • Medewerkers kunnen de beste bescherming voor een bedrijf zijn, maar ook de grootste bedreiging
  • Bedrijven zijn begonnen met het nemen van maatregelen om zichzelf te beschermen door middel van een reeks oplossingen en practices
  • Per land variëren de maatregelen aan de hand van de unieke omstandigheden in elk land

Het uitgebreide rapport van Microsoft kan je hier downloaden.

Breng de risico’s in kaart

Ook voor mij als ondernemer zijn het zowel bevestigingen als eye openers. Je bedrijf ten prooi laten vallen aan cybercriminelen moet je in ieder geval op elke manier weten te voorkomen. Eens van gedachten wisselen over hoe als ondernemer cybercrime het hoofd te bieden? Behoefte aan een quick scan van de mogelijke bedreigingen? Mijn collega’s en ik helpen je graag!


Delen op social media