Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Mobile Device Management (MDM)

GESCHREVEN DOOR: Menno Scholten OP 01-05-2023

In deze blog gaan we verder in op Mobile Device Management oftewel MDM. Weg met de frustratie van medewerkers die vaak naar de IT-afdeling moeten komen met problemen op hun smartphone of laptop? Hiervoor biedt MDM de oplossing voor het efficiënt beheren van mobiele apparaten op 1 centraal punt, en dat allemaal op afstand. Benieuwd naar de voordelen voor jouw organisatie? Ontdek dan nu wat MDM voor jouw bedrijf kan betekenen.

Verschillende soorten, verschillende apparaten.

Decom gebruikt voor Apple en Android apparaten verschillende MDM-systemen. Voor Apple is dit Jamf wat zorgt voor een goede en gemakkelijke gebruikerservaring aangezien dit specifiek is gemaakt voor Apple devices en altijd een goede configuratie meegeeft aan nieuw ingerolde devices. Voor Android toestellen en Windows laptops wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Intune, die veel opties biedt tot het beheren van de ingerolde apparaten.

Functies

Nadat de apparaten zijn toegevoegd aan de MDM-software worden er een heleboel nieuwe mogelijkheden ter beschikking gesteld. Denk hierbij aan het pushen van apps en beveiligingsupdates op afstand naar de gebruiker, waardoor deze niet langs de IT-afdeling hoeft te gaan. Ook kan een beheerder op afstand support verlenen aan de apparaten, wat tijd kan besparen. Naast deze handige functies zijn er ook veel securityfuncties te vinden. Zo kan er een wachtwoord worden afgedwongen die aan bepaalde eisen moet voldoen en kan de telefoon op afstand leeggehaald worden, zodat als er sprake is van verlies of diefstal er geen bedrijfsgegevens op straat liggen.

 

 • Tijdsbesparing door automatisering:
  Bespaar tijd door repetititeve taken zoals het configureren van WiFi-instelling op apparaten te automatiseren of gebruikers te vragen bepaalde apps te installeren.
 • Verbeterde efficiëntie:
  Configureer maatwerk beleid voor uw organisatie om workflows zo efficiënt mogelijk in te richten.
 • Verhoogde productiviteit:
  Maak gebruik van een combinatie aan beleidsregels, zoals het op een zwarte lijst plaatsen van niet-bedrijfsapplicaties tijdens de werkuren, om ervoor te zorgen dat de werknemers niet worden afgeleid en daardoor productiever zijn.
 • Voldoen aan regelgeving:
  Voldoe met een paar klikken aan complexe regelgeving zoals de AVG.
 • Verbeterde beveiliging:
  Bescherm bedrijfsgegevens op mobiele apparaten en voorkom dat deze worden gedeeld of opgeslagen op diensten van derden.
 • Beheer op afstand:
  Met een MDM-oplossing kunnen zowel persoonlijke devices (bij een BYOD-beleid) of devices die door het bedrijf zijn aangeschaft eenvoudig worden beheerd zonder tussenkomst van de gebruiker.

Even terug naar waarom organisaties ervoor kiezen om een MDM-oplossing te integreren. Dit doen zij voor een betere beveiliging van de gegevens en een hogere productiviteit van de werknemers.

Naast het beheren en beveiligen van de data en toepassingen op deze devices, is het beheren en up-to-date houden van de devices as such net zo belangrijk. Ook dit heeft namelijk een positief effect op de beveiliging van de data en de productiviteit van de werknemers.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bron afbeelding: Microsoft


Delen op social media