Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Microsoft Teams telefonie

GESCHREVEN DOOR: Manon van Aken OP 04-05-2023

Microsoft Teams is een populaire communicatietool die door veel bedrijven wordt gebruikt voor interne en externe communicatie. Naast de chat-, video- en vergaderfuncties biedt Microsoft Teams nu ook een telefoonfunctie. Dit betekent dat gebruikers telefoongesprekken kunnen voeren en ontvangen vanuit Teams. 

Teams telefonie

Teams telefonie werkt op basis van een Voice over IP (VoIP) systeem. Dit betekent dat alle telefoongesprekken via internet worden gevoerd in plaats van via traditionele telefoonlijnen. Dat is handig omdat het betekent dat je niet langer aparte telefoons nodig hebt en alle communicatie op één plek kan plaatsvinden. Ook zorgt dit voor een hogere geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en biedt ook extra functionaliteiten, zoals het opnemen van gesprekken en voicemail.

Hoe krijg ik Teams telefonie?

Om Teams telefonie te gebruiken, moet je wel een abonnement hebben op de Phone System add-on van Microsoft. Hiermee krijg je toegang tot alle telefoonfunctionaliteiten binnen Teams, zoals het kunnen bellen naar telefoonnummers buiten je organisatie, het beheren van inkomende oproepen en het instellen van een voicemail.

Voordelen

  • Integreert naadloos met de andere functies van Teams
  • Gemakkelijk oproepen doorschakelen
  • Gesprekken kunnen worden opgenomen
  • Gesprekken kunnen gemakkelijk worden gedeeld

Alles-in-één-communicatieoplossing

Al met al biedt Teams telefonie een handige en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een alles-in-één communicatieoplossing. Door het gemak van het hebben van alles op één plek en de integratie met de andere Teams-functies, is het een ideale oplossing voor moderne zakelijke communicatie. Wij vertellen je er graag meer over, neem vrijblijvend contact met ons op!


Delen op social media