Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

De nieuwste Microsoft toevoeging: Loop!

GESCHREVEN DOOR: Jeroen Kingma OP 17-04-2023

Microsoft 365 heeft een nieuwe toevoeging genaamd Loop, een unieke samenwerkingstool die teams en Office-apps met elkaar verbindt.

Met Microsoft Loop kunnen teams samenwerken in gedeelde werkruimtes en documentatie, to-do’s en planningen beheren. Deze populaire samenwerkings-app combineert verschillende functies van andere tools zoals Teams, Trello, Slack en Notion.

Van Loop naar Teams

Met de zogenaamde components in Loop kun je contentblokken bouwen die je vervolgens in Teams, Outlook, Whiteboard of Word kunt plakken. Dit kunnen bijvoorbeeld tabellen, to-do-lijsten, tekst of planningen zijn. Je kunt deze contentblokken ook buiten Loop delen in andere Microsoft 365-applicaties. Deze contentblokken kunnen een tabel, to-do-lijst, tekst of planning zijn. Je deelt deze dus net zo makkelijk buiten Loop, in een andere Microsoft 365 applicatie.

Daarnaast kun je binnen Loop ook direct zoeken in je Office-documenten en ze koppelen. Je kunt er zelfs voor kiezen actielijsten en planningen te laten synchroniseren met andere platformen zoals To-Do en planner.

Hoe werkt het?

Je kunt in Loop een gedeelde projectruimte starten als blanco canvas en deze naar eigen wens inrichten of een voorgedefinieerd sjabloon gebruiken. Er zijn sjablonen voor project briefings, notulen bijhouden, brainstorms en andere veelgebruikte opzetjes. Momenteel kunnen maximaal 50 personen tegelijkertijd werken in een workspace, maar Microsoft wil dit graag uitbreiden in de toekomst.

Beschikbaarheid Microsoft Loop

Loop is beschikbaar als publieke preview voor bedrijven en consumenten met een Microsoft 365- of Azure Active Directory-account. De mobiele apps voor iOS en Android zijn momenteel nog niet beschikbaar, maar worden binnenkort verwacht. Loop zal ook beschikbaar zijn op smartphones en Microsoft Copilot, de nieuwe AI-assistent in MS 365, kan worden getest binnen Loop.

Vragen?

Wij vertellen je er graag meer over, neem vrijblijvend contact met ons op!

Bron afbeelding: Microsoft


Delen op social media