KPN stopt met ISDN

KPN STOPT MET ISDN EN PSTN (2)

KPN stopt met ISDN en PSTN: VoIP is het alternatief

Per 1 september 2019 stopt KPN met de traditionele vaste lijnen ISDN en PSTN. KPN spreekt zelf van “moderniseren” en ziet in VoIP de oplossing voor de toekomst. Door een sterke afname in het aantal gebruikers van ISDN en PSTN en het succes van bellen via internet kiest KPN ervoor om deze oudere diensten eind 2019 op te heffen. Veel bedrijven in Nederland maken echter nog steeds gebruik van deze verouderde technieken, en zullen daarom op zoek moeten gaan naar een beter alternatief.

Voordelen VoIP over ISDN

Overstappen naar VoIP is vrij snel en makkelijk geregeld. Zo ben je als bedrijf weer snel up and running tijdens het overstappen. Daarnaast bel je met VoIP een stuk voordeliger dan met ISDN. Je kan namelijk zo’n 25% tot maximaal 70% per maand besparen. Daarnaast heb je minder bekabeling nodig, kan je meer gesprekken tegelijkertijd op een netwerk voeren en zijn er minder restricties op het gebied van locaties.

Welke verbindingen zullen verdwijnen in 2019?

KPN geeft aan per 1 september 2019 te stoppen met enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN verbindingen. De verbindingen ISDN15/20/30 zullen nog tot tenminste 1 januari 2021 actief blijven. Meer informatie daarover volgt. Weet je niet zeker van welke soort diensten je momenteel gebruik maakt? Daar kan je huidige telefonieprovider meer over vertellen. Wil je meer weten over de voordelen van VoIP, of wil je de drukte voor zijn en alvast overstappen? Neem dan contact op met onze winkels in Didam, Beek of Arnhem!