Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

KPN introduceert ultrasnelle verbinding

GESCHREVEN DOOR: Sjoerd Peters OP 06-09-2021

Bij het woord glasvezel denk je al gauw aan supersnel en betrouwbaar internet. In de basis is dit het natuurlijk ook. Echter, zoals alles in onze branche, je hebt glasvezel en glasvezel.

Snel, sneller, snelst, of…

De afgelopen decennia zijn diverse partijen, waaronder KPN, druk bezig om heel Nederland van snel internet te voorzien middels glasvezel. Als je mij 20 jaar geleden had gevraagd of 1000 mbit per seconde genoeg zou zijn over 20 jaar, had ik volmondig ja gezegd. Voor nu is dat vaak ook nog genoeg, maar over 20 jaar wordt dit toch een ander verhaal.

We zijn dataslurpers

Wij zijn data-hungry geworden, dataslurpers, grootverbruikers. Dit onder andere door de opkomst van het fenomeen werken in de cloud. Nu terug naar glas, momenteel kunnen we met maximaal 2,5 Gbit down en 1,25 Gbit up. Zonder te graven met dezelfde kabel tot 10 keer sneller? Dat is nou XGS-PON. Het zijn niet een paar stoer klinkende letters, maar die X staat voor 10. De rest bespaar ik je, maar KPN gaat zijn netwerk dus zeker 10 keer zo snel maken. Zodat ik over 20 jaar weer kan zeggen: ja voor nu snel genoeg, maar over 20 jaar…

Lees hier meer over deze upgrade.

Vragen?

Neem contact met ons op!


Delen op social media