Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Koper uit in glasvezelgebieden

GESCHREVEN DOOR: Alex Meijrink OP 11-02-2022

KPN zet het kopernetwerk uit, dat gebeurt stap voor stap. Dit doen zij in plaatsen waar al glasvezel beschikbaar is. Glasvezel is namelijk de meest toekomstbestendige keuze. Het is nog sneller, stabieler en betrouwbaarder dan koper. Stap nú alvast over naar glasvezel.

Voordelen glasvezel

  • Hoge up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s
  • Stabiele verbinding met het internet
  • Duurzaam en energiezuinig

Het kopernetwerk stopt

Voor de locaties en de aansluitingen waar glasvezel beschikbaar is zijn geen uitbreidingen of nieuwe koperaansluitingen meer mogelijk. Wijzigingen zoals een contractovername of toevoegen van telefonie kan nog wel. Vanaf februari 2023 stopt KPN definitief met de netwerkaansluitingen via het kopernetwerk. Belangrijk: kies dus voor die tijd voor een alternatief.

Dit moet er gebeuren!

Wat ervoor nodig is om koper door glas te vervangen is per adres verschillend. Waar eerder al glasvezel in de straat is aangelegd, zijn de werkzaamheden meestal snel klaar. Als alle werkzaamheden klaar zijn en het glasvezelaansluitpunt is geïnstalleerd, kan het netwerk gebruikt worden. Hiervoor is een glasvezelabonnement noodzakelijk. Dit betekent dat het internetabonnement met een koperverbinding omgezet wordt naar een glasvezelverbinding. Dit regelen wij voor je.

De zaken op tijd geregeld hebben?

Neem contact op of stuur een mail naar backoffice@decom.nl en wij regelen de overstap.
Download hier een Q&A met veelgestelde vragen over het stoppen van het kopernetwerk en het overstappen naar glasvezel.

Bron: KPN


Delen op social media