Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Ik ga op vakantie en neem mee: de juiste databundel

GESCHREVEN DOOR: Roland Timmers OP 12-07-2021

Diverse landen ontvangen weer toeristen. We zijn het reizen naar het buitenland een beetje ontwend en juist daarom deze praktische tip: check je mobiele abonnement en databundel. Niks zo vervelend dan bij terugkomst een forse telefoonrekening voor datagebruik in het buitenland.

Een vergissing is zo gemaakt

Nu denk je vast dat dataverbruik valt onder je abonnement en/of groepsbundel. In veel gevallen klopt dat en zeker ook voor gebruik in Europa. Helaas komt het toch vaak voor dat een gebruiker het land dat hij/zij bezoekt, daadwerkelijk binnen de bundel valt. Denk alleen al aan hoeveel mensen naar Turkije op vakantie gaan of op familiebezoek. En laat dit land nou net niet binnen de bundel vallen. Je zal niet de eerste zijn die zich hierin vergist.

Check deze link

Ben je beheerder van de zakelijke abonnementen binnen je bedrijf en maak je gebruik van een groepsbundel? Check dan de bestemming via deze link. En deel ‘m ook intern.

Roaming, wifi, of voordeelbundel

Je kan er natuurlijk voor kiezen om ‘roaming’ (gebruik in het buitenland) uit te zetten en alleen gebruik te maken van wifi verbinding. Dit laatste is trouwens niet zonder gevaar op cybercrime. Beter is dan om een extra voordeelbundel aan te vragen. Hierbij voorkom je buitenbundel kosten.

Dataverbinding werkt niet. Check deze tips

Het komt nog wel eens voor dat je geen verbinding krijgt met het netwerk in het land dat je bezoekt, of dat je geen dataverbinding hebt. Doorloop dan deze stappen:

  1. Zet je toestel uit en aan
  2. Check of ‘Roaming’ is ingeschakeld
  3. Is je APN goed ingesteld (veelal is dit ‘internet’, in te stellen onder Mobieledatanetwerk)
  4. Selecteer handmatig een netwerk. Bij Apple via ‘Mobiel netwerk’ en Android ‘Namen toegangspunten’
  5. Stuur een SMS naar 1330 met ‘JA’ om een blokkade op data roaming te deactiveren. Belangrijk te weten dat de kosten dan kunnen gaan oplopen.

Extra hulp en informatie

Kom je er niet uit of heb je nog aanvullende vragen? Mijn collega’s en ik staan je graag te woord en zorgen voor de juiste bundels. We wensen je een fijne en zorgeloze vakantie!


Delen op social media