Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Hoe makkelijk is dat: 1 partner voor telecom en ICT beheer

GESCHREVEN DOOR: Alex Meijrink OP 04-01-2021

Steeds meer klanten vragen ons of we naast telecom ook hun ICT-werkplek kunnen beheren. Niet vreemd natuurlijk want telecom en ICT staan al lang al niet meer los van elkaar. De corona crisis versnelt de adoptie voor werken op afstand en ‘in de cloud’, waardoor de behoefte groeit om telecom en ICT werkplek als één geheel te beheren.

Kennis up-to-date houden

Genoemde ontwikkelingen leiden tot operationele uitdagingen voor onze klanten. Om dit het hoofd te bieden verwachten zij ondersteuning en kennis. Door het vergaren van kennis blijven wij goed in staat klanten te adviseren en problemen snel te analyseren en op te lossen. Zelf en in samenwerking met ICT-Partners voor bijvoorbeeld derdelijns ondersteuning en bij grote projecten.

Toetsen op kennis

Afgelopen jaar hebben mijn collega engineers en ik onder andere het examen voor de MS-900 toets met succes afgerond. In dit examen werden we getoetst op fundamentele cloud kennis binnen Microsoft 365. Denk hierbij aan SaaS-diensten zoals: SharePoint Online, OneDrive, Teams en natuurlijk de bekende Office producten. In de toets wordt er ook dieper ingegaan op beveiliging in de Cloud. MS365 speelt tenslotte een belangrijke rol in het beveiligen van belangrijke bedrijfsgegevens.

Werken in de cloud

Samenwerken ontbreekt uiteraard ook niet als onderwerp in dit examen. Zo word je getoetst op kennis over het samenwerken in de Cloud zoals bestanden delen via SharePoint en Teams. Denk ook aan samenwerken in team verband zoals met meerdere collega’s werken in een Excel document, hierover vergaderen en videobellen.

Cyber Security

Ook digitaal veilig werken komt aan bod. Intune is de Mobile Device Management (MDM) tool van Microsoft. Met Intune beheren we voor onze klanten de mobiele apparatuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het wissen van data en blokkeren van een smartphone bij diefstal. 

Roadmap

Het volgende Microsoft examen dat we gaan volgen is AZ-900. Hier gaan we getoetst worden op kennis van MS Azure. Dit is het publieke cloud platform van Microsoft dat veel cloud diensten aanbiedt. Hierbij moet je denken aan onder andere dataopslag, cloud computing, mobile services, data security, IoT en meer.

Check hier de gehele Microsoft role based certification roadmap. 

Nieuwsgierig? 

Heb je vragen over ICT-werkplekbeheer en wat Decom hiervoor aanbiedt? Neem gerust met mij of 1 van mijn collega’s contact op. We praten je graag bij.


Delen op social media