Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Glasvezel DELTA

GESCHREVEN DOOR: Fabian Althoff OP 12-07-2022

DELTA Netwerk legt overal in Nederland glasvezel aan. In de stad, de dorpen, het buitengebied en op bedrijventerreinen. Stap voor stap sluiten wij woningen en bedrijven aan op glasvezel, vanaf het centrale verdeelpunt, tot aan jouw bedrijf. 

Door de samenwerking met DELTA Netwerk zijn we nog beter in staat onze klanten van dienst te zijn. Samen met DELTA maken we zakelijk glasvezelinternet beschikbaar voor álle ondernemers en bewoners op de bedrijventerreinen in Didam, Duiven, Westervoort, Zevenaar en Doetinchem. De aanleg van glasvezel gaat van start! Benieuwd wat je kunt verwachten? Hieronder leggen we het uit.

Zo leggen wij glasvezel aan!

 • Stap 1: Planning en voorbereiding
  Misschien merk je er nog niets van, maar achter de schermen is de aannemer druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg. Zij maken een technisch ontwerp en gaan in gesprek met vergunningverleners, zoals gemeenten en waterschap.
 • Stap 2: De aannemer komt langs
  De aannemer komt bij jou langs om te kijken waar de aansluiting in jouw pand komt. De schouw neemt soms een paar maanden in beslag, dus het kan even duren voor de aannemer bij jou op de stoep staat.
 • Stap 3: Plaatsen bovengronds verdeelpunt
  Een bovengronds verdeelpunt ziet eruit als een grote straatkast en verdeelt het glasvezelsignaal naar de bedrijven en woningen. Vanuit het verdeelpunt krijgt jouw pand een unieke glasvezelverbinding.
 • Stap 4: Aanleg in de straat
  De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep. Daarin komen de kabels te liggen. Voordat de aannemer start met graven bij jou in de buurt, ontvang je een brief. Jouw bedrijf of woning blijft bereikbaar.
 • Stap 5: Van de straat naar jouw bedrijf
  Vanaf de straat wordt de kabel tot de voorgevel van jouw pand aangelegd. De aannemer graaft of schiet de kabel onder de grond naar jouw bedrijf of woning. Je hoeft hiervoor niet aanwezig te zijn, het terrein wordt netjes achtergelaten.
 • Stap 6: De aannemer komt weer langs
  De aannemer laat weten wanneer de monteur langskomt om de glasvezelaansluiting te plaatsen. Er wordt een klein gaatje in de gevel geboord. Daar gaat de kabel doorheen. In het pand sluit de monteur vervolgens het ‘glasvezelkastje’ aan. Hiermee zit het werk van de aannemer erop. Deze werkzaamheden kunnen afwijken indien hier andere afspraken met jou over zijn gemaakt.
 • Stap 7: De diensten worden geactiveerd
  Wij nemen bij Decom als telecomaanbieder contact met je op en zorgen ervoor dat je gebruik kunt maken van de door jou gekozen diensten.

Geen abonnement, wel een aansluiting

Graag sluiten wij ook jouw bedrijf aan op het glasvezelnetwerk. De aansluiting is gratis en is niet verplicht. Wel bespaar je hiermee de aansluitkosten als je besluit om later alsnog over te stappen op glasvezel. Ook levert een aansluiting o.a. een meerwaarde op voor het pand bij verkoop of verhuur. Daarnaast hoeft de straat maar één keer open. Zonder abonnement kun je echter geen gebruik maken van glasvezel. Daarvoor sluit je een abonnement af bij een van de lokale of landelijke telecomaanbieders.

Overstappen?

Wil je alsnog een abonnement op glasvezelinternet? Neem contact met ons op!


Delen op social media