Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Einde ondersteuning Windows 7 & Office 2010

GESCHREVEN DOOR: Pieter Wonnink OP 11-12-2019

Elk product en dienst heeft zijn houdbaarheid. Dat geldt binnenkort ook voor een aantal Microsoft diensten. Per medio januari 2020 komt de support op Microsoft Windows 7 te vervallen. Eind oktober 2020 vervalt de support op Microsoft Office 2010.

Geen cybercrime geen kans

Voor deze pakketten worden vanaf genoemde periode door Microsoft geen updates meer uitgevoerd of support geleverd. Je kan de pakketten nog wel openen en gebruiken. Dit raden we echter af omdat je geheel onbeveiligd aan het werk bent en dus vatbaar voor cybercrime.

Wat is effect op mijn apparatuur?

Als een product geen updates meer krijgt, betekent dit dat je kwetsbaar ben voor aanvallen en bedreigingen van buitenaf. Je bent een makkelijk doelwit voor kwaadwilligen. Is er een aanval op je computer, dan is de kans klein dat je de getroffen bestanden kunt herstellen.

Wat te doen bij gebruik oude pakketten?

Het geldt het aloude spreekwoord: ‘Voorkomen is beter dan genezen”. Anders gezegd, laat het er niet op aankomen en neem direct contact met ons op. We kijken dan samen naar een geschikte oplossing waarmee je ongestoord en veilig verder werkt.

Download hier de checklist voor upgrade naar Windows 10 en Office 365.

 

Afbeelding: Microsoft


Delen op social media