Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

De valkuil die thuiswerken heet

GESCHREVEN DOOR: Sharon Gorseling OP 25-05-2021

Thuiswerken. De één zweert erbij de ander moet er niet aan denken. Ook meningen van werkgevers over thuiswerken lopen uiteen. Toch is het de verwachting dat in de post coronatijd ongeveer de helft van de mensen die nu thuiswerkt wil blijven thuiswerken. Al dan niet in hybride vorm, dus afwisselend met bezoek aan kantoor. Dit laatste veelal vanuit de behoefte tot onderhouden persoonlijk contact met collega’s of bijvoorbeeld het ontvangen van bezoek.

Ervaring delen

In het afgelopen jaar is er veel ervaring opgedaan en gedeeld, voornamelijk vanuit grotere organisaties. Binnen het MKB is er ook specifieke kennis en ervaring opgedaan, maar is minder zichtbaar en bereikt niet makkelijk een breder publiek. Zelf het wiel uitvinden is daardoor (te) vaak van toepassing. Dat is ook bij ons het geval geweest. Voor ons de reden de kennis in de markt op te halen en te gaan delen tijdens een seminar speciaal gericht op het MKB. Natuurlijk voor zover de corona maatregelen een seminar toestaan.

Van keukentafel naar professioneel bureau

Waar in het begin van de corona crisis zo’n beetje elke kenniswerker uit pure noodzaak aan de keukentafel werkte, zie je nu partijen instappen die compleet ingerichte werkplekken, tot zelf ‘tiny houses’ als thuiswerkplek aanbieden. Je kan wel zeggen dat deze markt behoorlijk in beweging is.

Verschillende invalshoeken

Het faciliteren van thuiswerken is niet alleen het domein van de ICT-afdeling. Er komen zeker ook HRM aspecten bij kijken. Vanuit juridisch oogpunt is er ook zo het één en ander van toepassing. En overall geldt bijna vanzelfsprekend dat gegevens ook buiten kantoor veilig blijven. Vandaar dat we voor elke genoemde discipline een deskundige uitnodigen. De volgende deskundigen hebben al hun medewerking toegezegd en gaan met elkaar in gesprek:

Nynke Brouwer

Sr. advocaat bij Dirkzwager, secties Aansprakelijkheid en IT

Expertisegebied: cybersecurity | cyberrisico | cyberverzekering

 

 

 

Andrea de Boeij van Harn

Zelfstandig HR professional

Expertisegebied: organisatie | HR advies | personeelszaken

 

Mark de Groot

Team Leader Ethical Hacking at KPN

Expertisegebied: cybersecurity | cybercrime | ethisch hacken

 

 

Tips en valkuilen in whitepaper

Tijdens het seminar vertelt iedere spreker zijn/haar tips en valkuilen die van toepassing zijn bij thuiswerken. Alle informatie die de deskundigen hierover delen, staat samengevat in een whitepaper en is gratis voor deelnemers aan het seminar.

Opzet seminar

Het seminar zetten we op als een talkshow. De sprekers delen ervaring en gaan met elkaar in gesprek. Mensen uit het publiek kunnen een vraag stellen of aan tafel aan een dialoog deelnemen. Op deze manier stimuleren we interactie zodat elke aanwezige met voldoende inspiratie het seminar verlaat en gelijk aan de slag kan zonder eerst in allerlei valkuilen te stappen.

Planning

In de eerste helft van september houden we het seminar. Medio augustus maken we via diverse eigen en externe kanalen de datum kenbaar en mailen we de uitnodigingen. Tussentijds plaatsen we updates over de voortgang.

Meer weten?

Heb je nu al vragen over dit seminar of thuiswerken in het bijzonder? Mijn collega’s Sjoerd en Fabian helpen je graag verder.


Delen op social media