Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

De nieuwste Samsung Galaxy S24

GESCHREVEN DOOR: Nick Gudden OP 18-01-2024

Samsung heeft de Galaxy S24-serie aangekondigd, bestaande uit de Galaxy S24, de Galaxy S24+ en de Galaxy S24 Ultra. Deze nieuwe smartphones zullen 31 januari 2024 beschikbaar zijn. Opvallend is dat de Galaxy S24 en S24+ elk 50 euro goedkoper zijn dan hun voorgangers terwijl de S24 Ultra juist iets duurder is. In deze blog vertellen we je alles over de nieuwe Galaxy’s!

Design en kleuren

Het design van de Samsung Galaxy S24-serie is vernieuwd. De S24 Ultra heeft een titanium frame, terwijl de S24 en S24+ een aluminium frame hebben. Alle modellen van de Galaxy S24-serie zijn verkrijgbaar in dezelfde vier kleuren: zwart, grijs, violet en geel. Een opvallende verandering in het ontwerp is te zien bij de Galaxy S24 en S24+. In tegenstelling tot hun voorgangers, hebben deze modellen geen ronde randen meer, maar een plat ontwerp, dat doet denken aan de recente designs van Apple iPhones. Hiermee wordt de premium uitstraling van de S24 en S24+ nog verder geaccentueerd. Het design van de Samsung Galaxy S24 Ultra is helemaal vernieuwd en heeft in plaats van aluminium nu een titanium behuizing. Ook heeft de Samsung Galaxy S24 Ultra, net als in de S23-serie, een ingebouwde S Pen. Met deze pen kun je (aan)tekeningen maken.

Schermen

De Galaxy S24 en S24+ vertonen gelijkenissen met hun voorgangers, maar hebben enkele kleine wijzigingen, zoals een minder glanzend frame en smallere ringen rondom de camera’s. Ze bieden een iets groter scherm binnen dezelfde behuizing, met respectievelijk 6,2-inch en 6,7-inch oledschermen. De S24+ heeft een hogere schermresolutie van 3088×1440 pixels en meer werkgeheugen (12GB) in vergelijking met de S24. De Galaxy S24 Ultra onderscheidt zich met een recht scherm zonder gekromde zijranden, wat volgens Samsung het gebruik van de S Pen prettiger maakt. Het toestel heeft een metalen frame van titanium, wat een ruwere textuur heeft in vergelijking met het aluminium van de voorganger.

Besturingssysteem 

De gehele Samsung Galaxy S24 serie maakt gebruik van het Android 14-besturingssysteem. Samsung belooft nu al om deze serie ten minste 4 versie-upgrades te geven. Dit zorgt ervoor dat de smartphones minimaal 5 jaar lang beschermd zijn door de beveiligingsupdates, die meerdere keren per jaar uitgevoerd zullen worden. Hierdoor wordt de kans op een telefoon hack aanzienlijk verkleind. Daarnaast bevat deze nieuwste softwareversie een aantal verbeteringen.

Camera

De camera van de Samsung Galaxy S24-serie vertoont verschillen tussen de S24, S24+, en S24 Ultra. Zowel de S24 als de S24+ hebben aan de achterzijde een 50 MP primaire camera met 8K-videoondersteuning en een 10 MP telelens met maximaal 3x optische zoom. Daarnaast beschikken de S24 en S24+ over een 12 MP Ultra Wide camera. De Samsung Galaxy S24 Ultra biedt de meest geavanceerde camerasetting, inclusief een indrukwekkende 200 MP camera en een extra 50 MP telelens met 5x optische zoom en tot 100x Space Zoom. De Nightography-functie is aanzienlijk verbeterd voor betere details bij weinig licht.

Galaxy AI

 • Circle to search
  Met Circle to Search kun je gemakkelijk en snel informatie opzoeken. Als je iets interessants of leuks ziet op bijvoorbeeld een afbeelding of tekst, kun je het eenvoudig omcirkelen met de S Pen of je vinger. Zodra je de gewenste inhoud hebt omcirkeld, krijg je direct toegang tot de Google-zoekresultaten met betrekking tot dat specifieke onderwerp.
 • Live translate 
  Terwijl je in een telefoongesprek bent of in een bericht zit, vertaalt Live Translate automatisch wat er gezegd wordt naar de door jou gekozen taal. Dit stelt je in staat om te reageren in je eigen taal, en de vertaling wordt vervolgens doorgegeven aan je gesprekspartner.
 • Note assist 
  Deze functie stelt gebruikers in staat om te beginnen met schrijven en later die notities moeiteloos om te zetten in heldere en gemakkelijk leesbare samenvattingen. Dus, als snel ideeën wilt vastleggen of notities wilt maken tijdens een vergadering of college, kun je later met behulp van Note Assist je aantekeningen organiseren en structureren.
 • Photo assist 
  Deze functie maakt het mogelijk om elementen in een foto te verplaatsen naar een andere locatie met slechts een paar eenvoudige stappen. Met behulp van Galaxy AI worden nieuwe bewerkingsopties geïntroduceerd die het mogelijk maken om objecten in een foto te verplaatsen en eventuele open plekken naadloos in te vullen. Hierdoor kun je jouw foto’s volledig aanpassen naar jouw voorkeur, waardoor je meer controle hebt over de compositie en presentatie van je afbeeldingen.

Samsung Galaxy S24 cashback

Om de lancering te vieren heeft Samsung een cashback aanbieding voor een gratis geheugen upgrade: als jij een Samsung S24 series smartphone pre-ordered krijg je tot wel €240 geld terug, hierdoor ontvang je de 1TB versie voor de 512GB versie. Let op: deze actie is zeer tijdelijk! 

Bron afbeelding: Samsung


Delen op social media