Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Snelheid zit in de familie!

GESCHREVEN DOOR: Lesley Udink OP 21-03-2022

Na 2 jaar wachten hebben we in 2022 weer een nieuwe iPhone SE. Het nieuwe model komt in de capaciteiten: 64GB, 128GB & 256GB. Net als het vorige model is dit de instap-iPhone met een zachte prijs. Hij lijkt veel op zijn voorgangers met de bekende thuisknop, maar aan de binnenkant hebben er een aantal verbeteringen plaats gevonden.

De nieuwe iPhone SE 2022

De vorige iPhone SE was al geen traag toestel, al helemaal in vergelijking met andere toestellen rond dezelfde prijs, maar de nieuwe uitvoering doet er nog een schepje bovenop.

Kleuren iPhone SE 2022In het nieuwe toestel vind je dezelfde A15 Bionic-chip als in de
iPhone 13. De iPhone SE 2022 heeft dus net als de iPhone 13 de snelste smartphone-processor ter wereld. Met deze chip gaat alles supersnel en heb je ondersteuning voor de nieuwste camerafuncties, de laatste games, machine learning-apps en meer. Bovendien is deze processor ontzettend efficiënt en gaat de accu 15% langer mee dan voorheen. De iPhone SE 2022 heeft ook dé feature: 5G. Hierdoor heb je onderweg waanzinnig snelle internetsnelheden. Dan wordt opeens van alles mogelijk. Een 4k-film streamen in de trein? Geen probleem. Of je iPhone SE gebruiken als hotspot voor je iPad of MacBook en geen verschil merken met je verbinding met thuis? Ook dat kan!

Zelfde camera, nieuwe trucs

Over de fysieke camera van de iPhone SE 2022 is er weinig nieuws te vertellen. Die heeft namelijk dezelfde lens en dezelfde 12-megapixel sensor als het vorige model. Door de komst van de nieuwe A15 Bionic-chip is het wel zo dat de camera nieuwe trucjes krijgt. Zo is er ondersteuning voor Deep Fusion, Slimme HDR 4, de Fotografische stijlen-functie van de iPhone 13 en Slofies (Slowmotion-selfies).

 • Deep Fusion

  Met Deep Fusion wordt de zogenaamde Neural Engine (het gedeelte van de A15-chip dat slimme berekeningen uit kan voeren) benut om je foto’s te verbeteren. Er worden automatisch 9 foto’s gemaakt en er wordt vervolgens per foto bekeken welke gedeeltes het meeste detail tonen. Deze gedeeltes worden gecombineerd tot de uiteindelijke foto, dat gebeurt zo snel dat je het niet eens doorhebt. Hierdoor krijg je uiteindelijk veel beter belichte foto’s en scherpere details.

 • Fotografische stijlen

  Met Fotografische stijlen kun je de stijl van je foto’s aanpassen qua licht, contrast en kleur. Voordat je op de opnameknop tikt is het al aangepast. Dit is geavanceerder dan het bewerken van je foto na het maken ervan. Omdat je aanpassingen worden meegenomen in alle complexe berekeningen die de iPhone doet terwijl je de foto maakt. Dit betekent dat je iPhone bijvoorbeeld huidtinten kan herkennen en die er natuurlijk uit laat zien terwijl de achtergrond wel van kleur verandert.

 • Slimme HDR 4

  De iPhone SE had al één Slimme HDR en krijgt nu de sterk verbeterde Slimme HDR 4. Hiermee maakt je camera naast de normale foto ook nog meerdere onderbelichte en overbelichte beelden. Deze worden vervolgens gecombineerd tot een HDR-foto.

  HDR staat voor High Dynamic Range. Dit houdt in dat details in donkere gedeeltes van de foto én in lichtere gedeeltes van de foto tegelijk goed worden weergegeven. Staat je onderwerp bijvoorbeeld in de schaduw en is er tegelijkertijd een felle lucht in beeld? Dan zijn ze door Slimme HDR 4 allebei goed belicht.

 • Slo-mo-selfies

  De camera aan de voorzijde kan nu met dank aan de A15-chip slowmotion video’s opnemen met 120 beelden per seconde.

Specs iPhone 2022

Twijfel je om de nieuwe iPhone SE 2022 aan te schaffen? Of is het je nog niet helemaal duidelijk wat nou de verschillen zijn met de nieuwe iPhone SE en zijn voorganger? Neem dan contact op met Lesley.

Bron afbeeldingen: iCulture & Apple


Delen op social media