Samenwerken met Decom is kiezen voor advies zonder flauwekul en een nuchtere aanpak. Met kennis van zaken en focus op service.

NO-NONSENSE ADVIES

Als techneut een commerciële workshop volgen?

GESCHREVEN DOOR: Pieter Wonnink OP 06-12-2019

Mijn collega Stefan Pollmann en ik hebben een Microsoft workshop gevolgd bij onze partner RoutIT. Na het voorstelrondje en het geven van input over wat we zoal aan kennis wilden oppikken, volgde er een presentatie van Michel Bouman (Microsoft).

Roadmap als cliffhanger

In de presentatie van Michel werden diverse diensten binnen de Office 365 en Microsoft 365 omgeving in detail toegelicht. Michel stond ook stil bij de roadmap; wat komt er in de nabije toekomst zoal aan.
Er werden enkele mooie features aangekondigd voor onder andere Microsoft Teams. Dat zijn nog wat ‘geheimpjes’, dus daarover later meer.

Van verkoop naar advies

Techneut Pieter MicrosoftWat Microsoft aan marktontwikkeling ziet, is dat focus op verkopen van licenties, het installeren van het office pakket inclusief migratie aan het verschuiven is naar een adviserende rol. Klanten verwachten meer en meer het meedenken met de klant. Die ervaring heb ik zelf trouwens ook. Met kennisdelen en goed advies bouw je een vertrouwensrelatie op. Wij leggen ook steeds meer de focus op het begrijpen van het bedrijfsproces van de klant. Iets dat ook in de presentatie terug kwam.

Meelopen in bedrijf

Microsoft ziet het zelfs zo dat experts een aantal dagen binnen het bedrijf gaan meelopen om een uitstekend beeld te krijgen van hoe de organisatie of verschillende niveaus functioneert. Ik sluit mij daarbij aan. Met die inzichten ben je pas echt goed in staat je advies perfect op maat op te stellen. Daarbij rol je stap voor stap de diverse beschikbare functionaliteiten uit. Geen ‘big bang’, je laat gaandeweg de gebruiker wennen met als doel steeds efficiënter te werken.

Focus op data veiligheid

Beheer en veiligheid van data is steeds meer een logische vereiste. Temeer omdat bijna alles online gebeurt. Microsoft biedt voor beheer een Device Management tool (middels Intune). Ook voor Security heeft Microsoft diverse tools beschikbaar. Te denken aan Secure Score en Defender. Ook kun je met Microsoft diverse testen op het netwerk uitvoeren om datalekken aan het licht te brengen (Hunting). Dit kan bijvoorbeeld door middel van een nep (fake) mail binnen je organisatie rond te sturen.
Je kan alles omtrent veiligheid eenvoudig beheren en in kaart brengen binnen het Office 365 Security & Compliance center.

Blije techneut

Al met al was de presentatie zeer verhelderend. Voor mij in ieder geval reden om mijn ervaring te delen in een blog. Als techneut vond ik het erg nuttig de adviserende kant mee te krijgen. Je krijgt daardoor een veel beter beeld en helpt mij weer nog beter met de klant mee te denken.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Stefan en ik delen graag onze kennis en ervaring met je!


Delen op social media